28 Mart 2012 Çarşamba

3DS MAX Ders Arşivi-2

3DS Max Temel Dersler

3DS Max'a Giriş
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu derste 3DS Max'ın menülerinden Kısayol tuşlarından bahsettim.Özellikle daha önce Hiç 3dsmax Deneyiminiz olmadıysa Çok işinize yarayabilir.Bazı ayarlamalar ve tercihleri yapmayıda gösterdim.Metric sistem vs.
Link:3DS Max'a Giriş

3DS Max Kopyalama İşlemi ve Diğer İşlevleri
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde 3DS Max'te kopyalama işlemini ve diğer işlevlerini öğreneceğiz.Referans alma,Taklit etme,Çoklu kopyalama hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Link:3DS Max Kopyalama İşlemi ve Diğer İşlevleri

3DS Max Araçlar ve Kullanımları By MasterTech
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde 3DS Max'te bulunan bazı temel araçların kullanımını öğreneceğiz.Pek çok araç var hepsini tek seferde öğrenmemiz mümkün değil.En Temelden Başlamak istedim.Umarım yararlı olur.
Link:3DS Max Araçlar ve Kullanımları By MasterTech

3DS Max Nesneyi Oluşturan Cisimler
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde nesneyi oluşturan cisimleri gösterdim.Vertex,edge,poly nin yanı sıra en basit ve ilk modelleme tekniklerinden mesh modellemeyi anlatmaya çalıştım.Umarım faydalı olur.
Link:3DS Max Nesneyi Oluşturan Cisimler

3DS Max Mesh Modelleme Tekniği İle Koltuk Modelleme
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde Şimdiye kadar öğrendiğimiz Kopyalama , Edit Mesh , Edit poly ve yeni öğreneceğimiz Mesh smooth yöntemi ile koltuk modellemeyi gösterdim.Koltuğu modellerken kullandığım referansı isterseniz aynen sizde kullanabilirsiniz.İyi çalışmalar.
Link:3DS Max Mesh Modelleme Tekniği İle Koltuk Modelleme

3DS Max İmport/Export
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde 3DS Maxta İmport/Export Yapmaya göz atıyoruz.Özellikle oyun motoru kullanan kişilerin sık sık ihtiyacı olan bir özelliktir.İyi Seyirler.
Link:3DS Max İmport/Export

3DS Max 2D Nesneler ve Loft Modelleme Tekniği
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde 3DS Max'te 2D nesneleri yani Çizgisel yapıları inceliyeceğiz.Çizgiler hakkında bilgi edindikten sonra loft modelleme tekniği ile İp modelliyeceğiz.Loft Modelleme tekniği çizgiler ile çalışır.Çok kullanışlı Hortum,ip kısaca mesh ile yapmakta zorlandığımız herşeyi kolaylıkla yapabiliriz.
Link:3DS Max 2D Nesneler ve Loft Modelleme Tekniği

3DS Max Lathe Modifier ve Şişe Modelleme
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde lathe modifier'i ile şişe modelliyeceğiz.Lathe modifieri daha çok silindir gibi nernelerin yapımında kullanılır.Bunlar Şişe,boru,saksı aklınıza gelen herşey olabilir.İşinizi Kolaylaştırması için birde Referans koydum.İyi çalışmalar..
Link:3DS Max Lathe Modifier ve Şişe Modelleme

3DS Max FFD Modifieri , Mesh Düzenleme
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde Mesh modelleri düzenlemede kullanılan FFD modifierini kullanarak Fıçı modelledik.FFD modifieri Pek çok mesh modellemede kullanılan bir düzenleme aracıdır.Modelin etrafında bir prizma oluşturarak Modelin şeklini değiştirmemizi sağlar.Daha Fazla bilgi derste

Link:3DS Max FFD Modifieri , Mesh Düzenleme

3DS Max Nesneleri Birleştirmek
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde Nesneleri birleştirmeyi görüccez.Modellemeye yeni başlayan arkadaşlar genelde parça parça modeller.Bu derstede o parçaları birleştirmeyi gösterdim.
Link:3DS Max Nesneleri Birleştirmek

3DS Max Kapı Modelleme ve Symmetry Modifieri
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde kapı modellemeyi öğreneceğiz.Bunun yanında Symmetry modifierinden bahsettim.Symmetry nesnenin aynadaki görüntüsü anlamına gelir.Daha fazla bilgi için Ders linki...
Link:3DS Max Kapı Modelleme ve Symmetry Modifieri

3DS Max Material Editor'e Giriş
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde Material Editor'e Giriş yaptık.Material Editor nesneler üzerinde her türlü kaplama,renklendirme,parlatma gibi işlemlerin yapıldığı yerdir.Bu derste çok az bir kısmından bahsettim.Sonuçta giriş dersi.İlerleyen derslerde Material editoru bişeyler yaparken daha detaylı görücez.
Link:3DS Max Material Editor'e Giriş

3DS Max Yüzeylere Material İD Verme
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde yüzeylere Material id vermeyi öğrenicez.Bu yöntem sayesinde kaplama yaparken yüzeyleri tek tek seçmek yerine önceden id verdiğimiz numarayı girerek istediğimiz yerleri hızlıca seçebiliriz.
Link:3DS Max Yüzeylere Material İD Verme

3DS Max Varil Modelleme,Kaplama ve Kaplama Kordinatı Düzenleme
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde Varil modellemeyi ve kaplamayı öğrenicez.Lathe,Uvw mapping , Material editor bilgileri içerir.Kaplama kordinatı düzeltmeye değindim.İyi seyirler.
Link:3DS Max Varil Modelleme,Kaplama ve Kaplama Kordinatı Düzenleme

3DS Max Plugin Yükleme
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu Dersimizde Max'a Plugin Yüklemeyi Gösterdim.Extra özellik ve Kişiselleştirme için Pluginler birebir.İnternette istemediğiniz Kadar Max Plugini Bulabilirsiniz.
Link:3DS Max Plugin Yükleme

3DS Max Kılıç Yapma
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde kılıç modellemeyi öğrenicez.Line,mesh,poly tekniklerinin yanı sıra symmetry,Create gibi modifierler kullandık.Daha fazlası Derste.
Link:3DS Max Kılıç Yapma

3DS Max UWV Maping ve Unwrap Kaplama İle Kılıç Kaplama
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde baştan sona uwv maping ve unwrap yöntemlerini kullanarak bir kılıcı kapladık.Ders oldukça uzun ve bilgi dolur.Bu ders sadece başlangıç dersidir.İleride geliştirme dersleri geliyor .İyi Dersler.
Link:3DS Max UWV Maping ve Unwrap Kaplama İle Kılıç Kaplama

3DS Max Photoshop'ta Kaplama Yerleştirme
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde kaplamanın son aşamasına gelmiş durumdayız.Kaplamanın mantığı bu derste.Tüm yüzeylerimizi oluşturduk artık yapıcak tek birşey kaldı oda photoshopta kaplama yapmak.Hepinize iyi seyirler.
Link:3DS Max Photoshop'ta Kaplama Yerleştirme

3DS Max Scatter Aracı
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde scatter aracını göstereceğim.Scatter pek çok alanda kullanılan bir dağıtım aracıdır.Peki tam olarak görevi nedir derseniz,scatter seçtiğimiz bir nesnenin seçtiğimiz bir diğer nesnenin belirlediğimiz koşullarda üzerinde dağılmasını sağlar.Bununla ne yapılırbilir?Dersteki örnekte Kraken Adlı Canavar a Diş Yapmayı gösterdim.Düz bir yüzeye kutu dağıtmayı da gösterebilirdim ancak farklı olmasını istedeim.Hepinize iyi dersler.
Link:3DS Max Scatter Aracı

3DS Max Yazı Yazma ve Yazılara 3D Görünüm Verme -Yeni
Açıklama:Herkeze Merhaba.Windows' ta bulunan yazı tiplerini kullanarak 3ds max ta yazı yazmayı öğrenicez.Yazı yazmaktan kastım 3d yazı.Yazılara 3d görünüm verip bir editable poly nesnesine çeviriyoruz.İlerleyen derslerde yazı animasyonu aklınıza ne gelirse
Link:3DS Max Yazı Yazma ve Yazılara 3D Görünüm Verme

3DS Max Cross Section ve Surface Modifieri -Yeni
Açıklama:Herkeze Merhaba.Bu dersimizde Çizgiler ile modellemenin iki temel modifierini öğrenicez.Çizgilerin bize sunduğu özgürlük ve bu iki modifier sayesinde muazzam şeyler ortaya çıkabilir.Cross Section ve Surface Modifierleri.HEpsi ve daha fazlası derste !!!
Link:3DS Max Cross Section ve Surface Modifieri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder